Rädda Holmön från vindkraften
Hem    Arkivet    Kampen i media    Om Holmön    Info om siten                                                                                      Admin Tools                  Nöje                                                                                   

Nej till vindkraft på Holmön

2014-01-30

Holmsunds natursköna hamn ?Fotograf: Charlotta Eriksson


110 Kommentarer


Nej till vindkraft på Holmön

2014-01-28

Svaret från Naturvårdsverket

Från: Christina.Rappe@naturvardsverket.se
Datum: 20 januari 2014 15:43
Ämne: Holmön
Till: erikssontorbjorn4@gmail.com

Hej Torbjörn
Tack för Ditt mail. Naturvårdsverket yttrade sig till Slite vind om vindkraft på Holmön i januari 2012. Jag bifogar vårt yttrande för Din kännedom.
Med vänlig hälsning
Christina Rappe

BIFOGAT YTTRANDE


/Torbjörn Eriksson

86 Kommentarer


Nej till vindkraft på Holmön

2014-01-27

BOLLEN HOS LENNART

Industrialiseringen av Holmöarna är ett omöjligt projekt.

Ängesön totalskyddad, motståndet massivt, 33 markägare och nästan alla stugägare, Sävar kommundelsnämnd, Centerpartiet centralt Umeå, Naturskyddsföreningen lokalt, Naturvårdsverket, Folkpartiet Centralt, ornitologer, fältbiologer, gissningsvis en majoritet av båtmuseets vänner, vanliga Umebor, Dagturister, Båtfolk, sympatisörer utanför Kommunen, ett större antal Gotlänningar är EMOT!! Jag har säkert glömt flera.

Nu väntar vi alla att Lennart tar bladet från munnen och det snabbt. Jag ska ikväll skriva ett utförligt brev till advokaten Björn Rosengren. Hela denna tragiska process måste utredas av proffs.

Bakom allt detta finns en annan bild som nog alla förstår.

Kommunanställda i Umeå kommun mår inte bra. Dags att utreda varför. Det är synd om de tjänstemän på kommunen som handhar detta. Dom behöver inte pressas mer. Bollen ligger hos Lennart.

Varför har ni inte satt ned foten tidigare? Hur har det kunnat gå så snett?

SliteVind är inte utan skuld men deras tystnad förklaras av att den som talar först, bär skuldbördan!

VI HAR PINATS AV DETTA I 5 ÅRS TID, NU FÅR DET VARA NOG!!

/Torbjörn Eriksson

82 Kommentarer


Nej till vindkraft på Holmön

2014-01-26

Förstörda varumärken

VÄLKOMMEN TILL HOLMÖN, SVERIGES SOLIGASTE Ö!

ELLER

VÄLKOMMEN TILL HOLMÖN, SLAGSKUGGORNAS Ö

SliteVind är på väg att förstöra sitt varumärke. Frågan är om fler varumärken dras med i fallet?

REINFELDTS MISSTAG och SAMERNAS SORG

I förhandlingarna med övriga allianspartier gick Reinfeldt med på att helt och hållet låta Centerpartiet sköta energifrågorna. Centern passade då på att driva igenom förslaget om elcertifikat, som i praktiken kom att leda till en omfördelning av kapital från oss små elkunder till stora markägare och till vindkraftsbolag med tillhörande riskkapitalister.

Miljöpartiet som tidigt förespråkade vindkraft, då mera småskaligt i enskilda lägen, har nu hamnat i ett läge som förespråkare för storskalig naturförstörande vindkraft. Alltså man har hamnat i fullständigt galen tunna. Detta hotar naturligtvis varumärket mp. Tråkigt, jag har själv en gång röstat på mp lokalt.

För några dagar sedan blev jag uppringd av en person av samisk härkomst. Han berättade om Samernas sorg. Traditionella vistesplatser som varsamt vårdats och brukats av generationer bakåt i tiden, skövlas nu brutalt av vindkraftsbolag. Detta orsakar stor sorg hos många samer. Ibland så svårt att man faktiskt blir sjuka. Samerna är traditionellt en naturälskande befolkning.
Moderna myter: Samerna är giriga och tigger pengar av staten.
Moderna sanningar: Samernas ursprungsrätt kränks av staten.

Jag blir ofta angripen och anklagas för att ägna mig åt okunnigt svammel, groteska lögner, illvilja och förtal. Vill då bara säga att år 1972 genomgick jag en universitetskurs i Teknisk Ellära och Elkraftteknik, slutförd och godkänd med betyg 4, ung väl godkänd. Därför har jag inga problem att motivera mina åsikter rationellt! Martin L, Ltu kan verifiera genom att titta i register fr. 1972, läraren hette Lennartsson, en hedersman!